Rehber Isparta

Kulak Böreği Nasıl Yapılır

Kategoriler: ,

Açıklama

Kulak Böreği Nasıl Yapılır

Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur bezelere ayrılarak yufka gibi açılır ve belli aralıklarla hazırlanan peynirli ya da kıymalı iç döşenir. Üzerine tekrar açılan hamur kapatılır ve küçük yarım daireler şeklinde kesilerek yağda kızartılır.

Kulak Böreği Malzemeleri Nelerdir?         

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 45 dakika – Pişirme Süresi: 20 dakika

  • 1 kg un
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Kıymalı İç Harcı İçin:

  • 500 g kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve baharatlar

Peynirli İç Harcı İçin:

  • 500 g peynir

Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ